Facebook ဟာ လူမႈကြန္ရက္ျဖစ္တာနဲ႔အညီ လူမ်ိဳးစံုနဲ႔ ထိေတြ႔ဆက္ဆံၾကရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီအတြက္ Facebook မွာလည္း တကယ့္လက္ေတြ႔ဘ၀ေတြမွာလို ေပါင္းသင္းဆက္ဆံေရးမွာ ျပႆနာေတြ ရွိၾကပါတယ္။ ဒီလို ျပႆနာေတြမ်ားျပားေနရင္ေတာ့ သင့္ရဲ႕ အေကာင့္ကို ခဏတာ ပိတ္သိမ္းျခင္း သို႔မဟုတ္ အၿပီးတိုင္ ဖ်က္ပစ္ျခင္းတို႔ကို ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
Facebook အေကာင့္ကို ခဏတာ ဖ်က္သိမ္းနည္း သို႔မဟုတ္ Deactivate ျပဳလုပ္နည္း
၁။ သင့္ရဲ႕ Facebook App ကိုဖြင့္ၿပီး ညာဘက္အေပၚထိပ္မွ Menu ကို ႏွိပ္ပါ။
3
1
၂။ Account Settings ထဲသြားၿပီး Security ကို ႏွိပ္ပါ။
၃။ Security Settings Page ရဲ႕ ေအာက္ေျခမွာ Account > Deactivate ကို ေတြ႔ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ Deactivate ကို ႏွိပ္ပါ။
2
၄။ သင့္ရဲ႕ Password ကို ေတာင္းခံရင္ ထည့္ေပးပါ။
၅။ ေနာက္အဆင့္မွာေတာ့ ဘာေၾကာင့္ Deactivate ျပဳလုပ္သလဲဆိုတာကို Facebook က သင့္ကို စစ္တမ္းေကာက္ယူမွာျဖစ္ပါတယ္။
3
၆။ စစ္တမ္းမွ “ Opt out of receiving future emails from Facebook “ မွာ အမွန္ျခစ္ေပးမွသာ Deactivate ျပဳလုပ္ထားခ်ိန္မွာ သင့္ထံ Facebook မွ အီးေမးမ်ား မ၀င္လာမွာျဖစ္ပါတယ္။ ေျဖဆိုၿပီးရင္ Deactivte ကို ထပ္ႏွိပ္ပါ။ Password ေတာင္းရင္ထည့္ေပးပါ။ ဒါဟာ ေနာက္ဆံုးအႀကိမ္ Password ေတာင္းခံျခင္းျဖစ္ၿပီး ၿပီးရင္ေတာ့ သင့္အေကာင့္ကို Deactivate သို႔မဟုတ္ ခဏတာ ပိတ္သိမ္းလိုက္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ခဏတာပိတ္သိမ္းထားတဲ့အတြက္ သင္ျပန္လည္ အသံုးျပဳခ်င္တဲ့ အခ်ိိန္မွာ Username, Password ထည့့္ေပးၿပီး အသံုးျပဳႏုိင္ပါတယ္။
4
Facebook အေကာင့္ကို အၿပီးတိုင္ဖ်က္သိမ္းနည္း
Facebook အေကာင့္ကို အၿပီးတိုင္ဖ်က္သိမ္းခ်င္ရင္ သင့္ရဲ႕ ဓါတ္ပံု၊ ဗီဒီယိုနဲ႔ အျခား ေဒတာမ်ားကို ဖ်က္ဆီးပစ္မွာျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီအတြက္ မဖ်က္သိမ္းခင္မွာ အဲဒီေဒတာမ်ားကို ေဒါင္းလုပ္ရယူႏုိင္ပါတယ္။ Menu> Settings > General ထဲသြားပါ။ ေအာက္ေျခမွ “ Download a copy of your Facebook data” ဆိုတဲ့ လင့္ကို နွိပ္ပါ။ ေနာက္အဆင့္မွာ Start My Archive ကို ႏွိပ္ပါ။
ေဒါင္းလုပ္ရယူၿပီးရင္ေတာ့ ေအာက္ပါ လင့္ကေန သင့္ရဲ႕ အေကာင့္ကို အၿပီးတို္င္ဖ်က္သိမ္းႏုိင္ပါတယ္။ အေကာင့္ဖ်က္သိမ္းျခင္း လုပ္ငန္းစဥ္ဟာ ရက္ ကိုးဆယ္ေလာက္ၾကာတတ္ပါတယ္။
5